Subota, 23 Lipanj 2018

Obilježavanje 03. prosinca "Međunarodni dan osoba s invaliditetom"

Kao i svake godine Udruga OSI početkom prosinca, povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, sjeti se svih svojih članova. Osim što obiđemo slabo pokretne i nepokretne članove, te darujemo one najmlađe prigodnim poklonima, za sve ostale članove organiziramo druženje.

Godišnje druženje članova Udruge OSI bila je i prigoda da predstavimo Program i Projekt koji uspješno provodimo. Prvi od njih nosi naziv „Jednaka mogućnost – za OSI bolja budućnost“. Predstavila ga je voditeljica tog programa Mateja Sertić istaknuvši da su korisnici tog Programa članovi udruge koji dolaze na poludnevni boravak koji se održava utorkom i četvrtkom, te da se korisnici Programa kroz radionice nastoje što više uključiti u lokalnu zajednicu. Drugi predstavljeni Projekt nosi naziv „Svaki dan uz OA olakšan 2“, a predstavila ga je Vesna Butina, izvršna direktorica Udruge OSI Kutina, koja je ujedno i voditelj tog Projekta.

Preko njega je zaposleno 15 asistenata za 16 korisnika osobne asistencije. Cilj Projekta je unaprijediti život korisnika te im pružiti podršku u svakodnevnim aktivnostima, kao i u planiranju svakodnevnog života.

Ovom prigodom za članove Udruge organizirano je i predavanje defektologa Ane Ivančan pod nazivom „Put preobrazbe i promjene“, koje je imalo cilj pokazati kako sami sebi možemo pridonijeti. Recimo kako su susretu, pored brojnih gostiju, nazočili i čelnici Kutine i Popovače, gradonačelnici Zlatko Babić i Josip Mišković, koji su iskazali zadovoljstvo svime što ova Udruga radi kako bi što više olakšali život osobama s invaliditetom.

rsz dsc01759                rsz dsc01775

rsz dsc01963                rsz dsc01865

Galeriju slika pogledajte na sljedećem linku: https://www.facebook.com/pg/udrugaOSI/photos/?tab=album&album_id=837528476427469