Udruga "OSI" Kutina predstavila je novi ESF projekt naziva " Svaki dan uz OA olakšan 2" na konferenciji za novinare dana 30.11.2017.godine u Gradskoj vijećnici.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Babić, privremeni pročelnik Željko Tomičić, predstavnici HZZ-a, CZSS-a, Učeničkog doma Kutina i POU Kutina s kojima imamo dugogodišnju suradnju i često su nam partneri na projektima/programima.

Projekt su predstavile voditeljica, Vesna Butina i koordinatorica, Elizabeta Maričević koje su informirale javnost o bitnim obilježjima istoga.

Projekt: Svaki dan uz OA olakšan 2 financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020., Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. 
NOSITELJ PROJEKTA: Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina VRIJEDNOST PROJEKTA 1,992,663.58 Kn 
RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA: 1. 4. 2017. - 1. 4. 2019. 
IZNOS EU POTPORE: 1,992,663.58 KN 
CILJNA SKUPINA: osobe s invaliditetom od 18 do 65 godina s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima 
SVRHA I OPRAVDANOST PROJEKTA: unapređenje kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osoba s intelektualnim i mentalnim teškoćama, kako i jačanje socijalne uključenosti kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije. Projektom se pruža potpora neovisnom življenju što uključuje: pravo na izbor, donošenje odluka, kontrolu vlastitog življenja, odgovornost za donošenje odluka i pravo na pogrešku. Usluga osobne asistencije omogućava osobi realizaciju aktivnosti koje osoba s invaliditetom ne može obaviti sama, što doprinosi izjednačavanju mogućnosti, aktivnom uključivanju u život zajednice OSI. Ova usluga pridonosi i sprečavanju institucionalizacije i ostanak OSI u obitelji.

 Sam  projekt, nastavlja se  na projekt istog naziva iz 2015.godine,  i na istom je zaposleno 5 novih osoba što znači da je trenutno na projektu zaposleno 16 osoba koje pružaju uslugu osobne asistencije. 

Više informacija na  http://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/28684/oamid/1491    i  facebook stranici Udruga "OSI" Kutina

 

rsz dsc01363rsz dsc01374