DSC03694 Medium

Uoči Uskrsa svi se, a posebno oni najmlađi vesele izradi pisanica. Kutinski Dječji vrtić tako su ovoga tjedna posjetili mnogi roditelji, kako bi sudjelovali u radionicama ukrašavanja jaja.

Jedna je mama posjetila skupinu u kojoj je naša pomagačica za djecu s teškoćama. “Djeca općenito vole kada im netko dođe u goste, još kada nešto zajedno izrađuju veselju nema kraja!” – naglašava pomagačica.

Polaznici starije skupine uz pomoć odgojiteljica, pomagačice i naravno mame izrađivali su pisanice decoupage tehnikom. Izrezali su salvete uskrsnih motiva i uz pomoć bjelanjka, kao najboljeg prirodnog lijepila u potpunosti ne štetnog za djecu, lijepila uzorke na ispuhana jaja. Iako mnogi od te uskrsne dekoracije rade mala umjetnička djela, dječje pisanice su uistinu divne.

Ovakve radionice iznimno su važne za poticanje pažnje i koncentracije, za razvoj likovnih vještina, fine motorike, ali osjećaja zajedništva i stvaranje ideje da isto čine kod kuće sa svojom obitelji. Upravo zato u ovo vrijeme pred Uskrs odvojite sat vremena i sa svojim mališanima izradite najljepše pisanice koje će krasiti vaš stol.

DSC03683 Medium  DSC03700 Medium

DSC03702 Medium  DSC03697 Medium