Ravnatelj centra znanja PROFECTUS proveo je praktičnu Radionicu izrade EU projekata. Radionica je održana u Zagrebu od 25. do 27. siječnja 2016.g., na kojoj su prisustvovali zaposlenici Udruge „OSI“ Kutina.

Radionica „Izrada EU projekata“ imala je za cilj podizanje kompetencija polaznika za apliciranje projektnih prijedloga na natječaje EU fondova.Sredstva EU fondova koja su na raspolaganju nevladinim organizacijama, javnim ustanovama, jedinicama lokalne samouprave te malim i srednjim poduzetnicima predstavljaju značajan udio u razvoju civilnog društva i programima koji su inovativni ili su dio nacionalnih programa u određenom području djelovanja.

Tijekom Radionice polaznici su stekli znanja o izradi projektnog prijedloga u A i B obrascu i planiranju proračuna projektnog prijedloga. Teme koje su obrađene:

praćenje otvorenih natječaja EU fondova,

ispunjavanje elektronskog obrasca projektnog prijedloga (Obrazac A),

ispunjavanje obrasca punog projektnog prijedloga (Obrazac B),

definiranje općih i specifičnih ciljeva, očekivanih rezultata, aktivnosti, ciljnih skupina i krajnjih korisnika,

izrada logičke matrice projektnog prijedloga,

izrada proračuna,

upravljanje projektnim ciklusom - analiza dionika, analiza problema i ciljeva kroz izradu stabla problema i stabla ciljeva.

Polaznici su tijekom Radionice osposobljeni za samostalnu izradu projektnog prijedloga i logičke matrice.

Na Radionici su sudjelovale predstavnice Centra za socijalnu skrb Sv. Ivan Zelina, Udruženja obrtnika Sesvete, Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida, Dječjeg vrtića "Proljeće" Sveti Ivan Zelina, Udruge OSI - osoba s invaliditetom Kutina i  predstavnik tvrtke Parting H.

Svim polaznicama i polaznicima želimo puno uspjeha u povlačenju sredstava iz EU fondova.

Za više informacija o Radionici izrade EU projekata kontaktirajte nas putem e-mail adreseOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.ili mob. 099/24 01 004.

Izvor: http://www.centarprofectus.hr/Vijest.aspx?ID=71&Kat=2&Pod=2