Ministarstvo socijalne politike i mladih organiziralo je predstavljanje projekata kojima su dodijeljena bespovratna sredstva u okviru ESF natječaja „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3“, dana 29. listopada 2015. godine, s početkom u 9.30 h, u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4, 10 000 Zagreb.

Cilj ovog predstavljanja je bio kroz nekoliko primjera prikazati raznolikost projekata u odnosu na odabir ciljnih skupina, odabir komponenata, regionalnu zastupljenost i vrstu nositelja projekata, a koji svi u konačnici doprinose istom cilju i svrsi samog poziva.

Pozdravni govor je održao Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, te je izrazio zadovoljstvo jer je od ukupno 175 pristiglih projektnih prijava kroz Fazu 3, samo 28 projekata ocijenjeno visokim ocjenama te dobilo financiranje i sada je u fazi provedbe.

Voditeljica Službe za fondove EU pri MSPM, Mirjana Radovan, je pojedinačno predstavila 23 projekta i predstavnike organizacija koje su iste aplicirale. Također i predstavnike Udruge OSI - osoba s invaliditetom Kutina s odobrenim projektom "Osnažimo obitelj ovisnih članova".

U nastavku su pojedinačno svoje Projekte predstavili:

- Dom za odrasle osobe Vila Maria – „Podrška zajednici – TRIP B “

- SVIMA – Udruga za razvoj organizacija civilnog društva i civilnih inicijativa – „Osobno mentorstvo za osamostaljivanje i zapošljavanje mladih bez roditeljske skrbi“

- Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije – „Moj korak do samostalnosti“

- Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o – „Povećanje mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih roditelja djece predškolske dobi“

- Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu – „Usklađivanje roditeljstva i poslovnog života putem multidisciplinarnih socijalnih usluga (MULTI-SKLAD)“.

_______________________________________________

Foto: ©opyright VH za Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina 2015.