Ministarstvo socijalne politike i mladih organiziralo je dana 29.10.2015.g., svečano potpisivanje i uručivanje ugovora kojima će biti dodijeljena bespovratna sredstva u okviru ESF natječaja "Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom"

 

 

 

 

 

 

Svečanom događaju je nazočila predsjednica Udruge „OSI“ Kutina, Jozefina Kranjčec, koja je i nositelj jednog od projekta. Uvodnu riječ događaja imao je Hrvoje Sadarić, pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih, a uz pozdravni govor prisutnima su se obratili i Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih te Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava.

Ukupna vrijednost cjelokupnog natječaja je indikativno iznosila 27.000.000,00 kn, a sufinancirat će se iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekti unutar ove dodjele bespovratnih sredstava pridonijet će jačanju socijalnog uključivanja osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećanje kvalitete usluge osobne asistencije.

Događaj se održao u Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Kuća Europe, Augusta Cesarca 4, 10 000 Zagreb, s početkom u 13.00 h.

Ukupno je ugovoreno 44 projekata unutar ove dodjele bespovratnih sredstava. Odobreni projekt "Svaki san uz OA olakšan", financiranom po pozivu Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, HR.2.3.05, ESF,  provodimo u partnerstvu s Udrugom osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Kroz sljedećih 12 mjeseci biti će osigurana usluga osobne asistencije za 13 osoba s najtežom vrstom invaliditeta, 11 novih osoba s područja djelovanja Udruge "OSI" Kutina i 2 osobe s područja djelovanja Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Sukladno navedenom, putem Udruge očekuju nas nova zapošljavanja nezaposlenih osoba, ukupno njih 11, za pružanje usluge osobne asistencije.

Putem Udruge ćemo pružati uslugu osobne asistencije za ukupno 22 osobe s invaliditetom (11 postojećih i 11 novih korisnika). 

Ovim putem se u ime 22 korisnika usluge osobne asistencije i 22 zaposlena kao pružatelja usluge te voditelja projekta i administrativnog osoblja zahvaljujemo Ministarstvu socijalne politike i mladih što je naš projektni prijedlog ocijenilo visokim ocjenama te nam omogućili pružanje osobne asistencije osobama s najtežom vrstom invaliditeta.

_______________________________________________

Foto: ©opyright VH za Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina 2015.