Uskrsni sajam "Pomozimo zajedno" organiziran od strane Koordinacijskog odbora Kutina - grad prijatelj djece u suradnji sa školama, ustanovama i udrugama Grada Kutine, održan je u petak, 27.03.2015.g..

U sklopu Sajma, održana je i humanitarna uskrsna izložba "Pisanice, vuzmenice, čestitari".

Sredstva prikupljena prodajom idu u humanitarne svrhe.

"Koristit će se za pomoć u liječenju jednog učenika 6. razreda koji boluje od mišićne distrofije i kreće se uz pomoć invalidskih kolica. S ciljem liječenja i terapije, dječak je upućen na terapiju u Zagreb i Portugal, kojom bi se ojačali mišići unutarnjih organa koji su u jako lošem stanju. Obzirom da svaki tretman košta 6.000,00kn, a liječenje u Portugalu 30.000,00kn, na sastanku Koordinacije dogovoreno je da mu se i ove godine pomogne prikupljenim sredstvima. Dio sredstava će biti utrošen za kupnju osobnog kofera s higijenskim sredstvima i odjećom za djevojčicu iz Gunje čija obitelj još uvijek živi u kontejneru."

Unatoč oblačnom i hladnom vremenu s poprilično jakim vjetrom, dionici Sajma su okitili svoje štandove, a i odaziv građana je bio popriličan. Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina je već tradicionalno sudjelovala s ukrasnim radovima nastalim od gline/keramike.

Gradonačelnik Kutine je službeno otvorio Sajam izgovarajući narodnu izreku "bogu belanjak, meni žutanjak, vragu lupanjak" bacivši pisanicu u zrak te je sudjelovao u narodnom običaju preskakanja obrednog ognja.

Okupljeni mali građani Grada su mogli sudjelovati u tradicionalnim igrama poput baci jaje u dalj i natjecati se u nošenju jaja na žlici. Atmosferu su uz zvuke tamburice podizali učenici Tehničke škole Kutina.

________________________________________________

Foto: ©opyright VH za Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina 2015.